Menu:

Texter

Prinsens pepparkakor

Blanda ungefär hälften av mjölet med bikarbonaten
Och smula sedan in smöret i mjölet
Vispa upp grädden och tillsätt den socker, sirap, ägg och kryddor
Rör sedan efterhand ner mjölblandningen och arbeta degen slät

Sätt slutligen till resten av mjölet
Dofta över litet mjöl och låt degen stå svalt en eller ett par dagar
Kavla degen ganska tunn och ta ut små kakor
Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i medelvarm ugn
(200-225C) 8-10 minuter
Lossa inte kakorna från plåten förrän de svalnat

Drygt 1 liter vetemjöl (½ kg)
1 tsk bikarbonat
1 ¼ hg smör eller margarin
¾ dl tjock grädde
1 ½ dl strösocker
¾ dl sirap
1 ägg
½ msk kanel
½ msk ingefära
½ msk nejlikor

Prinsens pepparkakor